O mie de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Giurgiu amenință că vor ieși în stradă, după ce în ultimele două luni nu și-ar fi primit salariile, anunță Realitatea PLUS.

Aceștia au fost informați că nu există buget pentru salariile lor.

Asta, deși, susțin reprezentanții sindicatului, angajații au stat izolați în centrele pentru copii în timpul stării de urgență.

În timp ce autoritățile responsabile ridică din umeri și dau vina pe subfinanțarea instituției, salariații anunță că vor organiza proteste masive zilele următoare.

Marți, angajaţii DGASPC vor picheta sediul instituției, iar joi ar urma să fie organizat un protest chiar la București, în fața Ministerului Finanțelor Publice.

Anunțul a fost făcut de Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România – ”COLUMNA”. 

„Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România – ”COLUMNA”, reprezentativă la nivel de sector de activitate ASISTENȚĂ SOCIALĂ, face cunoscută opiniei publice SITUAȚIA DRAMATICĂ existentă la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

În data de 12 iunie 2020, instituția se va afla în imposibilitatea, pentru a doua lună consecutiv, să plătească salariile pentru aproximativ 1000 de salariați, scadența plății acestora urmând să depășească 60 de zile.

Situația economică a salariaților și familiilor acestora a devenit dramatică; în mod similar, situația beneficiarilor găzduiți în cadrul centrelor din subordinea acestei instituții.

Autoritățile care pot rezolva situația- GUVERNUL ROMÂNIEI ȘI CONSILIUL JUDEȚEAN GIURGIU – își pasează reciproc responsabilitatea finanțării instituției, LUCRU DE NEPERMIS.

În cazul neadoptării în regim de urgență a unui act normativ care să rezolve situația de la DGASPC Giurgiu, salariații sunt hotărâți să organizeze acțiuni de protest în fața Guvernului și Consiliului Județean Giurgiu”, au transmis sindicaliștii într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a federației”.

Potrivit legii, plata angajațiilor Direcțiilor pentru Protecția Copilului se face prin Consiliile locale sau județene. 

Articolul precedentMii de articole textile și încălțăminte contrafăcute, confiscate la Giurgiu 
Articolul următor100% TU DECIZI! Nicolae Bănicioiu, ministrul din vremea Colectiv, ipocrizie pe COVID-19