CExN al PSD a stabilit, sâmbătă, la Neptun, să se organizeze alegeri pentru funcția de președinte în 11 organizații județene conduse de lideri interimari, printre acestea fiind și organizația PSD Giurgiu, condusă de senatorul Niculae Bădălău.

 După ce CExN a admis propunerea lui Dragnea, președintele partidului le-a cerut liderilor județeni interimari ai PSD să înceapă chiar de săptămâna viitoare pregătirile pe plan local pentru organizarea de conferințe județene de alegere a noilor președinți.

Filialele județene PSD din Botoșani, Suceava, Cluj, Albă, Brașov, Brăila, Timiș, Iași, Giurgiu și Sibiu, precum și organizația PSD București sunt conduse de președinți interimari.

Statutul PSD a fost modificat la Congresul extraordinar din 10 martie în sensul în care alegerea președintelui organizației județene nu se va mai face prin scrutin intern, în care votează direct toți membrii de partid din județ, ci se revine la formulă de alegere a conducerii organizației județene prin delegați.

 Filiala județeană PSD Giurgiu este condusă interimar, din februarie 2017, de Marian Mina, președintele Consiliului Județean. Interimatul din Giurgiu a apărut după ce fostul președinte al filialei, senatorul Niculae Bădălău, a fost promovat în 28 decembrie 2016, prin vot în CExN, în funcția de președinte executiv al PSD. Comitetul Executiv Național al PSD a votat, sâmbătă, la Neptun, numirea senatorului Niculae Bădălău în funcția de președinte interimar al organizației județene PSD Giurgiu.

Fostul președinte interimar al organizației județene PSD Giurgiu, Marian Mina, a anunțat sâmbătă, la Neptun, în ședința CExN al partidului, că renunta la funcție.

Mina a propus apoi, Comitetul Executiv Național al PSD, numirea unui nou președinte interimar la filiala județeană Giurgiu în persoană senatorului social-democrat Niculae Bădălău.

CExN al PSD l-a votat în unanimitate pe Niculae Bădălău în funcția de lider interimar PSD Giurgiu.

Articolul precedentDupă pesta porcină, ANSVSA ia măsuri de prevenție împotriva pestei ovinelor
Articolul următor13.000 de persoane vor beneficia de scheme noi de tratament