Toţi giurgiuvenii care vor plăti anticipat sumele reprezentând contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS) stabilite prin decizii de impunere anuală aferente perioadei 2014-2017 vor beneficia de o bonificaţie de zece la sută.

a) în perioada cuprinsă între 15 martie 2019 inclusiv şi data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2019 (23.05.2019);
b) după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă.

Sumele de plată stabilite prin deciziile de impunere anuală pentru care se acordă bonificaţie sunt contribuţiile individuale de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2014 – 2017.

Valoarea bonificaţiei reprezintă suma rezultată din aplicarea unui procent de zece la sută asupra sumelor de plată. Cu această valoare se diminuează suma de plată a obligaţiilor fiscale stabilite prin deciziile de impunere anuale comunicate persoanelor fizice.

Bonificaţia se acordă cu condiţia ca diferenţa dintre sumele de plată stabilite prin deciziile de impunere anuală şi valoarea bonificaţiei să fie achitată integral, astfel:
a) în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, pentru deciziile de impunere anuală emise şi comunicate în perioada 15 martie 2019 inclusiv şi data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2019.
b) în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere anuală, pentru cele emise şi comunicate după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă.

Bonificaţiile se acordă şi pentru sumele de plată reprezentând contribuţie individuală de asigurări sociale de sănătate stabilite prin:
– decizii de impunere anuală aferente perioadei 2014-2017, emise ca urmare a declaraţiilor rectificative depuse până la împlinirea termenelor de plată prevăzute de OUG.nr.31/2019, chiar dacă deciziile au fost comunicate după aceste termene, dacă sunt respectate, după caz, condiţiile referitoare la plata sumelor datorate precizate mai sus;
– decizii de impunere anuală aferente perioadei 2014-2017, emise ca urmare a inspecţiei fiscale efectuate, decizii comunicate de organul fiscal în perioadele mai sus menţionate, dacă sunt respectate, după caz, condiţiile referitoare la plata sumelor datorate precizate mai sus.

Organul fiscal înştiinţează persoana fizică cu privire la acordarea bonificaţiei, în cel mult 30 de zile de la acordarea acesteia.

Articolul precedentFemeie ucisă de un autoturism în timp ce se deplasa pe marginea unui drum național
Articolul următorA început vaccinarea antigripală, la Giurgiu. Medicii şi asistenţii din spital, primii care s-au imunizat