Probele din cadrul simulării pentru Bacalaureat 2019 s-au încheiat săptămâna trecută, iar acum adolescenții numără zilele până când vor afla rezultatele.

Și asta pentru că mai e puțin până când se afișează notele, iar elevii de clasa a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, dar și cei care sunt în clasa a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă, vor afla cum stau în prezent cu materia pentru BAC.

Vă reamintim că rezultatele obținute la simulările pentru Bacalaureat 2019 nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă fie de elevi, fie de părinții acestora.

Toți cei care au susținut simularea pentru Bacalaureat 2019 vor afla rezultatele vineri, 29 martie. Într-un comunicat făcut public în urmă cu ceva timp de oficialii Centrului Național de Evaluare și Examinare din cadrul Ministerului Educației a fost subliniat faptul că evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme care “asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național”, de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea. De asemenea, în situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Articolul precedent200 de euro de la stat pentru a-şi achiziționa un computer. Cine poate beneficia de bani
Articolul următorUn autoturism a ieșit în decor, la Toporu