Copia sabiei marelui domnitor Ștefan cel Mare va poposi la Giurgiu, de Centenar. Va fi adusă de Camera de Comerț Balcanică și Ordinul Militar Creștin Ortodox „Sfânta Maria”, fiind donată de Muzeul Topkapî, din Istanbul. Delegația care va aduce copia celebrei spade va intra prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu iar ulterior se va desfășura un ceremonial militar.  

”100 de ani de unitate” este ceremonialul militar care va fi organizat de Jandarmeria Giurgiu, cu sprijinul Primăriei municipiului Giurgiu. Ceremonialul va avea loc joi, 29 noiembrie, începând cu ora 10.00, în Piața Tricolorului.
Cu acest prilej, va avea loc o paradă militară, însoțită de muzica reprezentativă a Jandarmeriei Române, cupluri ecvestre din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a municipiului București.

Replica spadei lui Ștefan cel Mare va fi expusă în cadrul paradei militare ce se va desfășura la Brașov de Ziua Națională și va fi păstrată în Biserica „Schimbarea la Față” din Brașov, unde se află și osemintele lui Mihai Viteazu.

Articolul precedentAccident mortal! Un bărbat a fost călcat pe cap de un tir
Articolul următorCod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite, la Giurgiu