Începând de săptămâna viitoare, elevii giurgiuveni pot să depună cereri pentru a beneficia de sprijinul lunar de 250 de lei, oferit de Guvern în cadrul programului „Bani de liceu”.

Perioada de depunere a cererilor este 15-25 septembrie. Imediat după ce vor fi înregistrate cererile, comisiile special formate la nivelul liceelor din judeţul Olt vor demara anchetele sociale pentru acordarea bursei „Bani de Liceu”, verificările fiind programate pentru perioada 26 septembrie – 15 octombrie.

Lista beneficiarilor va fi făcută publică în data de 17 octombrie.

Contestații se pot face în intervalul 18-21 octombrie, răspunsul final fiind dat pe 25 octombrie.

Elevii vor beneficia de ajutorul financiar, în valoare de 250 de lei/lună, atâta timp cât nu vor acumula mai mult de 20 de absenţe şi nu vor avea media scăzută la purtare. Condiţia acordării banilor de liceu este ca solicitantul să facă parte dintr-o familie în care venitul brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, să fie de maximum 150 de lei.

În cazul unor situaţii speciale privind falsul în declaraţii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au obligaţia să sesizeze inspectoratele de poliţie şi autorităţile administraţiei publice locale, în vederea cercetării şi verificării acestora. Dacă aceste sesizări se confirmă, se va bloca acordarea ajutorului financiar şi se vor întreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.

Articolul precedentVandalism inspirat din jocurile pe calculator! Trei elevi de 8, 9 și 10 ani din Clejani au distrus bunurile dintr-o școală
Articolul următorDe ziua lor, pompierii giurgiuveni sărbătoresc în mijlocul giurgiuvenilor