Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, astăzi, că nu va cere suspendarea cursurilor în cazul declarării epidemiei de gripă, însă acest lucru se poate face punctual, acolo unde absenteismul la clasă este de peste 20%.

„Măsurile pe care le-am luat până acum sunt măsuri specifice epidemiei, nu vor fi luate măsuri suplimentare. Sunt convinsă că mă veți întreba dacă vom solicita Ministerului Educației Naționale să suspende cursurile. Nu. Am spus – fiecare școală și fiecare clasă are posibilitatea să ceară suspendarea dacă absenteismul este mai mare de 20% în clasa respectivă. Punctual, se poate cere suspendarea cursurilor în funcție de numărul de copii care lipsesc într-o anumită clasă”, a spus Pintea, într-o conferință de presă.

Potrivit ministrului, în aceste patru zile libere, copiii nu ar trebui să meargă în locuri aglomerate.

„Aceste patru zile libere nu ar trebui să însemne de fapt o schimbare. Adică, nu mergem la școală și mergem în alte locuri aglomerate. De aceea, pentru a putea rezolva probleme, este nevoie de o mare complianță din partea părinților și din partea populației”, a arătat Pintea.

Ea a precizat că se va lua decizia de declarare a epidemiei de gripă marți seara sau miercuri dimineață, în funcție de raportarea INSP privind numărul de îmbolnăviri.

Articolul precedentUn microbuz cu pasageri a izbit un copac, pe Autostrada 1. Șase persoane au fost rănite
Articolul următorGripa face prăpăd! Un giurgiuvean a murit din cauza virusului