Col. Ionuț Cătălin Sindile, inspectorul șef al Jandarmeriei Române, a declarat, astăzi, la Giurgiu, că societatea a înțeles greșit rolul Jandarmeriei, care nu este acela de a sprijini exclusiv populația în situații de urgență, ci de a apăra instituțiile statului și drepturile cetățenilor.

“Au crezut că Jandarmeria trebuie să participe la inundații, să sape diguri, să ajute lumea la nevoie, să vină cu cazmaua la zăpadă. Acelea sunt atribuții de sprijin, atribuția fundamentală a Jandarmeriei Române este aceea de a apăra instituțiile fundamentale ale statului și a acționa în sprijinul drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Faptul că societatea și politica românească a avut momente și ani buni de stabilitate, nu a fost necesar ca Jandarmeria să arate care este rolul ei principal, de garant al securității statului. Ar trebui ca momentul 10 august să nu schimbe cu nimic rolul pe care instituția noastră îl are și din punctul nostru de vedere, acest moment a fost gestionat la cel mai înalt nivel”, a precizat Sindile, la bilanțul pe 2018 al Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu.

Șeful Jandarmeriei Române a insistat pe consolidarea comunicării publice și pe o mai bună cunoaștere a activităților instituției în rândul populației.

 

 

 

Articolul precedentGiurgiuveni, atenție! Noi reguli în ce priveşte permisul de conducere
Articolul următorAutoturism neînmatriculat, condus de un rus, descoperit la Giurgiu