Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a început de vineri testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT, în județul  Giurgiu.

Ieri, 21 septembrie, în intervalul orar 10:00-12:00 şi 17:00-19:00 s-au transmis mesaje “test” utilizatorilor de telefoane mobile din județul Giurgiu.

În 24 septembrie, în intervalele orare 10:00-12:00, se vor transmite mesaje “test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi pe întreg teritoriul județului Giurgiu.

Pentru a putea beneficia de sistemul RO-ALERT sunt mai multe setări ale aparatului, setări care pot fi găsite, în funcţie de telefonul mobil, accesând secţiunea “Configurare” din platforma www.ro-alert.ro.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă.

Acesta este folosit în situaţii majore, în care viaţa şi sănătatea oamenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

Articolul precedentALERTĂ! 196 de cazuri de infecție cu virusul West Nile. Câte cazuri sunt la Giurgiu
Articolul următorAccident rutier pe DN5, în zona Alidora