Polițiștii giurgiuveni au primit, de curând, două radare tip pistol, care pot înregistra viteza unei mașini în mai puțin de jumătate de secundă și stochează fotografii detaliate ale autovehiculului și conducătorului auto. Noile aparate radar, care au o rază de acțiune de peste un kilometru, sunt folosite pe șoselele din județul Giurgiu de câteva săptămâni.

Polițiștii Serviciului Rutier Giurgiu au fost dotați cu două pistoale-radar LTI 20-20 TruCAM, cu care au ieșit deja pe șosele. Pentru a putea folosi noile radare, cinci polițiști de la Rutier au mers la București pentru a fi instruiți de specialiştii din cadrul Direcţiei Rutiere. Potrivit oamenilor legii, noile radare vor fi folosite pentru prevenirea accidentelor de circulație provocate de viteza excesive. Cu ajutorul lor, poliţiştii rutieri, care au fost instruiţi în cadrul unor cursuri în ceea ce priveşte utilizarea aparaturii, acţionează pentru combaterea eficientă a vitezei excesive pe şosele şi preîntâmpinarea accidentelor de circulaţie. Aparatul stochează pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto. Având în vedere timpul de expunere relativ mic al autovehiculului înregistrat, aparatul radar tip TruCAM poate identifica viteza de deplasare a tuturor autovehiculelor care se deplasează în coloană, motiv pentru care vă recomandăm să respectaţi limitele legale de viteză, chiar dacă circulaţi în spatele altor vehicule.

Radarele TruCAM pot fi folosite atât pe timp de ploaie, cât şi pe timp de noapte. Măsoară viteza maşinilor cu ajutorul unei unde laser, care nu necesită mai mult de 0,33 secunde pentru a stabili viteza, timp mult prea scurt pentru ca şoferul să poată reacţiona la orice semnal sonor scos de aparatele de detecţie radar. Aceste aparate radar pot înregistra viteza unui autovehicul de la o distanță de cel mult 1.200 de metri.

Articolul precedent54 de tineri giurgiuveni, interesați de o carieră în Jandarmerie
Articolul următorAcțiune de ecologizare la Giurgiu, de Ziua Dunării