Giurgiu a fost gazda unui eveniment deosebit și inedit în România – un turneu de fotbal american non-contact. Giurgiuvenii au fost invitati să asiste la acest sport spectaculos. Evenimentul, organizat de o echipă nou constituită, Giurgiu Gladiators, a fost inițiat de Dan Pinciu, un susținător al acestui sport.

Jucătorii de la echipele participante au oferit un adevărat spectacol, în încercarea de a atrage asistență cât mai numeroasă la aceste partide și, de ce nu, eventuali practicanți ai acestei discipline. Cu atât mai mult cu cât echipele de fotbal american non-contact caută mereu jucători capabili şi încurajează chiar şi persoanele fără experienţă să înveţe totul despre o posibilă viitoare pasiune.

Deşi fotbalul clasic va fi mereu un concurent serios, din ce în ce mai multe persoane descoperă frumuseţea acestui sport.

Ovidiu Secu, cel care pune bazele unei viitoare ligi de fotbal american, spune că tinerii trebuie să se înfdrepte spre acest sport care presupune inteligență, nu numai efort fizic.

Fotbalul american este un sport de strategie, care implică muncă de echipă şi multe resurse. Totodată, subliniază că, deşi este un sport de coliziune, nu este unul atât de violent precum se crede.

Organizatorii turneului de la Giurgiu spun că intenționează ca, începând de anul viitor, să inițieze un turneu complex.

Câștigătorii turneului de flag-football de la Giurgiu au fost premiați cu cupe si diplome de către organizatori.

Articolul precedentVeste proastă pentru giurgiuveni. Pâinea se va scumpi cu câteva procente
Articolul următorPesta porcină se extinde, la Giurgiu. Unde au fost confirmate noi focare