Opt kilometri de infrastructură navală pe Dunăre vor fi modernizați printr-un proiect transfrontalier derulat între primăriile din Giurgiu și Ruse. Proiectul are o valoare de peste 7,3 milioane de euro, din care circa 3 milioane de euro îi revine părții române. Astăzi, la Giurgiu, s-a dat startul lucrărilor de investiții la Canalul Sfântu Gheorghe.

Municipiul Giurgiu beneficiază de o finanţare de trei milioane de euro pentru un proiect transfrontalier ce vizează amenjarea unui sector din Canalul Sf. Gheorghe. „Dezvoltarea fluviului Dunărea pentru o mai bună conectivitate a Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu coridorul Pan-European de transport nr. 7”, acesta este titlul proiectului, în care Primăria Giurgiu este parteneră cu Primăria Ruse, acesta având o valoare totală de peste 7,3 milioane de euro.

Lucrările de execuție au fost demarate la Giurgiu iar investiția va include realizarea unui cheu de peste 200 de metri lungime, a unei platforme portuare de peste 3.300 mp, a unei rampe de ridicare ambarcaţiuni.

Totodată, se va construi o clădire administrativă, va exista o zonă de reparaţii nave, o platformă de andocare, apuntamente. Vor fi amenajate drumuri, parcări, spaţii verzi şi trotuare.

Amenajarea acestui sector de pe canalul Sf Gheorghe se va finaliza în octombrie 2019, când zona respectivă va avea un alt aspect şi va fi de utilitate pentru cei care deţin nave şi nu numai.

 

Articolul precedentCampanie exclusiv în mediul online! ”Colorăm România în Roz”!
Articolul următorSute de cicliști, la Maratonul Dunării, din Prundu