Peste 350 de sportivi de performanţă sau amatori dar şi militari răniţi în Afganistan sau Irak au participat astăzi la prima ediţie a concursului de bicicletă Cupei bujorului românesc, care s-a desfăşurat la Comana, în judeţul Giurgiu.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Voluntarilor Invictus şi a fost dedicat bujorului românesc, floarea noastră națională.

Participanţii au avut de parcurs un traseu lung, de 36 de kilometri, iar începătorii, copiii şi persoanele cu dizabilităţi au parcurs un traseu scurt, de 26 de kilometri.

Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei Bujorului Românesc – Floare Națională, cu scopul „de a promova sportul de masă, spiritul de voluntariat, cauza Invictus și Bujorul Românesc, dar și a valorilor naționale și a eroilor de ieri și de astăzi.”

Proiectul Invictus a început în cadrul Ministerului Apărării Naționale, când un voluntar de-ai noștri a descoperit inițiativa Prințului Harry al Marii Britanii și s-a gândit că și luptătorii români răniți în teatrele de operații trebuie să ia parte la acest proiect de recuperare fizică și psihică prin intermediul sportului. Sintagma cu care proiectul Invictus a debutat în România este „Sacrificiul Înseamnă Respect”.

 

Imagine

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentDecizii importante ale Clubului de Presă
Articolul următorGiurgiu. Sancţiuni de peste 80.000 de lei şi 15 permise reţinute de poliţişti în timpul unor acţiuni rutiere