Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în cala unui autocar, 875 de flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 18.12.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 05.00, a fost selectat pentru control un autocar aparținând unei firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe colete ce conțineau 875 de flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit faptul că bunurile aparțineau cetățeanului turc D.E., în vârstă de 45 de ani, care era pasager în autocar. Acesta a declarat că le-a achiziționat din Turcia și intenționa să le ofere cadou cunoscuților.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de 131.250 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

Articolul precedentPercheziții la Spiru Haret, în Giurgiu, București și 11 județe
Articolul următorZeci de grefieri din Giurgiu au protestat față de eliminarea pensiilor speciale