Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunse în plafonul și pereții interiori ai unui microbuz, 2.026 pachete cu țigări, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 06 iunie 2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, a fost selectat pentru control un microbuz condus de un cetățean bulgar, în vârstă 34 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit, în plafonul și pereții interiori ai acestuia cantitatea de  2.026 pachete cu țigări.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria și intenționa să le transporte în Germania, pentru a le comercializa.

Marfa, în valoare de 34.442 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Articolul precedentSute de fântâni sunt colmatate în județul Giurgiu, în urma inundaţiilor
Articolul următorAPIA dă bani pentru fermieri din sectorul vegetal