Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit 1.450 de pachete cu ţigări, pe care doi cetățeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în ţară.

Astăzi, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile. Astfel, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul unui autoturism, disimulate printre bagaje și într-un microbuz, sub scaunele pasagerilor, cantitatea totală de 1.450 pachete cu țigări, toate având aplicate timbru fiscal bulgăresc.

La cercetări s-a stabilit faptul că țigările aparțin șoferilor mijloacelor de transport prezentate la control. Aceştia sunt cetățeni bulgari, cu vârste de 20, respectiv 36 de ani şi au declarat că au achiziţionat țigările din Bulgaria și intenţionau să le transporte în Germania, pentru a le comercializa.

Țigările, în valoare de 27.550 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

 

Articolul precedentUn vehicul care transporta trei capete tractor tir a luat foc, la Ghimpați
Articolul următorUn bărbat a murit într-un incendiu provocat de o țigară