Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunse printre bagaje, precum și în capitonajul banchetelor, caroseria și ușile a două microbuze, 1.560 pachete cu țigări, pe care doi cetățeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, au fost selectate pentru control doua microbuze conduse de doi  cetățeni bulgari, în vârstă de 31, respectiv 33 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, colegii noștri au descoperit, în compartimentul marfă, ascunse printre bagaje, precum și în capitonajul banchetelor, caroseria și ușile celor două autovehicule 1.560 pachete cu țigări.

La cercetări, cei doi bărbați au declarat că au cumpărat țigările din Bulgaria și intenționau să le transporte în Germania pentru a le comercializa.

Țigările, în valoare de 29.020 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Articolul precedentDescoperire macabră în Giurgiu, în zona sensului giratoriu de la Kaufland
Articolul următorSportivii de la CS Aquila Giurgiu, medalii pe bandă rulantă, la Campionatul Național de Wusu KungFu