În urma activităților de cercetare-investigare efectuate de polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Călugăreni, au reușit documentarea întregii activități infracționale, a unui grup infracțional care sustrăgea acumulatori auto de pe autovehicule.

În zilele de 08/09 octombrie,2019 și 17/18 octombrie 2019, mai multe persoane necunoscute au sustras mai mulți acumulatori auto de pe autovehiculele (turisme și autotrenuri) staționate în fața proprietăților sau chiar în curți, creând un prejudiciu de aproximativ 15.500 lei.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că acestea au comis 13 acte materiale de furt calificat pe raza comunelor Mihai Bravu, Călugăreni, Singureni și Adunații-Copăceni, constând în sustragerea de acumulatori auto, prin demontarea bornelor și înlăturarea capacelor lăcașelor special destinate.

Astfel, la data de 10 octombrie, în urma activităților specifice efectuate, polițiștii au identificat persoanele în cauză, ca fiind un bărbat de 30 de ani, din comuna Vidra, județul Ilfov, un tânăr de 26 de ani, din municipiul Piatra Neamț, județul Neamț, unul de 21 de ani, din comuna Vidra, județul Ilfov și un tânăr de 15 ani din aceeași comună, pe numele cărora au fost emise 4 mandate de aducere, ocazie cu care au fost conduse la sediul secției, pentru derularea de activități procedurale și procesuale.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii s-au deplasat în localitatea Sintești, ocazie cu care au recuperat 10 din cei 20 de acumulatori auto sustrași, aceștia fiind restituiți proprietarilor.

Cu privire la celelalte bunuri sustrase, a fost identificat reprezentantul unui centru de deșeuri metalice care a declarat verbal faptul că le-ar fi achiziționat celor 4 persoane, 8 dintre acumulatori pentru 1.200 lei.

De asemenea, s-a procedat la examinarea criminalistică a autoturismului cu care acestea se deplasau, constatându-se că prezintă urme ale transportului de acumulatori. În interiorul acestuia au fost găsite scule și unelte cu care acestea demontau bunurile, ocazie cu care au fost ridicate, iar autovehiculul a fost sigilat și indisponibilizat pentru cercetări.

Față de cele 4 persoane a fost dispusă măsura reținerii pe o durată de 24 de ore.

În urma administrării probatoriului, în data de 10 octombrie, Judecătoria Giurgiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, față de cele trei persoane, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Giurgiu, iar față de tânărul de 15 ani a fost dispusă cercetarea în stare de libertate.

Articolul precedentAdolescentă rănită într-un accident de circulație pe DN 5 B
Articolul următorCampania electorală pentru alegerile prezidențiale începe astăzi. Ce candidați intră în luptă