Giurgiuveanul Cătălin Țone, șeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, a publicat “Ayahuasca, între mit și realitate”, un studiu științific internațional care, în cele 280 de pagini a concentrat nu mai puțin de 150 de surse bibliografice, marea majoritate externe.

„Lucrarea «Ayahuasca, între mit și realitate» este practic un studiu internațional de valoare ce are la bază zeci de lucrări editate pe mai multe continente, scopul autorului fiind unul definit și anume acela de a lămuri situația juridică, religioasă, medicală și spirituală a unuia dintre cele mai controversate și «la modă» preparate cu proprietăți psihotope, ayahuasca. (…)

În zilele noastre, când uneori se moare pe străzi de supradoză, iar dependenții în sevraj ucid sau se sinucid, afirm cu toată tăria că această lucrare scrisă de cel mai bun specialist antidrog din țară, ajută și creionează calea pe care trebuie să o urmăm pentru găsirea celor mai bune soluții de acțiune în acest domeniu de competență”. (Prof. univ. dr. Butoi Tudorel)

Cartea este în primul rând un semnal de alarmă în legătura cu explozia fenomenului traficului și consumului ilicit de droguri și o invitație la lămurirea situației juridice, medicale si religioase a unui nou tip de drog apărut la noi, Ayahuasca.

Lucrarea este un act de cercetare științifică în pionierat.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentIncendiu la o casă din Giurgiu. Două persoane au suferit atac de panică
Articolul următorSURSE / Miniștrii USR-PLUS demisionează din Guvernul Cîțu