Peste 1.000 de familii cu venituri scăzute, din municipiul Giurgiu, sunt așteptate la primărie, în aceastã perioadã, pentru a depune cereri, în vederea obținerii subvențiilor la plata facturilor de încãlzire. Vorbim de familii sau persoane singure care, an de an, solicitã aceste subventii, fie cã este vorba de cei care primesc cãldurã în sistemul centralizat, cei care au centrale proprii sau persoane care folosesc lemne la încãlzire.

La doar câteva zile de când s-a dat startul depunerii cererilor pentru ajutoarele de căldură, zeci de persoane au luat cu asalt Direcția de Asitență Socială din cadrul Primăriei Giurgiu.

Creșterea salariilor și a pensiilor va conduce însă la un număr mult mai mic de beneficiari, având în vedere că acest tip de ajutor se acordă în funcție de venitul fiecărui solicitant. Explicația este simplă.

Viorica Bănescu, director al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Giurgiu spune că estimează că mulți nu se vor mai încadra în plafoanele prevăzute de lege așa că nu vor mai beneficia de această subvenție fie vor primi procente mai mici de reducere la plata căldurii.

Așa că, cei care s-au bucurat de salarii și pensii majorate trebuie să ia în calcul plata unor sume mai mari la caldura. Pentru a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței începând cu luna noiembrie 2018, giurgiuvenii pot depune cererile, însoțite de documentele doveditoare până pe  20 noiembrie

Articolul precedentPartidul Realitatea prinde contur – Gușă: Vom aduce profesioniști
Articolul următorInstructor auto, trimis în judecată pentru trafic de influență