Permisul de conducere ar putea fi suspendat la acumularea a 45 de puncte, şi nu la 15, cum e în prezent. Deputaţii jurişti au adoptat, marţi, un amendament la OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.


Preşedintele comisiei juridice, Nicuşor Halici a explicat votul din comisia juridică.„S-a considerat că ar trebui mărit şi cuantumul în baza căruia după aceea să fie suspendat dreptul de a conduce autovehicule, tocmai pentru că, mărindu-se cuantumul amenzilor şi practic şi al punctelor de penalizare aferente amenzii contravenţionale, (…) se ajungea în situaţia în care unui conducător de autovehicule, în baza unei amenzi destul de mari, pentru o contravenţie nu foarte gravă, să i se suspende şi permisul de conducere. Atunci am ridicat acest prag de puncte de suspendare până la 45, pentru că e în natura umană, până la urmă cu toţii greşim, în orice facem. Important este dacă o facem voit sau nu. Dacă nu o facem cu intenţie şi atunci nu e repetitivă, totuşi conducătorul auto să nu poată fi sancţionat pentru o greşeală, pentru că ştiţi foarte bine, ba mai avem o urgenţă, ba infrastructura nu ne permite, ba suntem în tot felul de timpi în care trebuie să ne încadrăm ca şi şoferi, bineînţeles„, a spus el.

El a adăugat că amendamentul a fost făcut de deputaţii PSD şi este susţinut şi de ministrul Transporturilor, Lucian Şova.
Articolul precedentBădălău vrea să modifice legislația privind siguranța cetățeanului după ce hoții i-au spart casa
Articolul următorEfective tinere la Inspectoratul Județean de Jandarmi Giurgiu