Vlad Dinişoae a terminat studiile la Facultatea de limbi străine, Universitatea Bucureşti şi şi-a găsit fericirea în proiectele de voluntariat pentru copii. Giurgiuveanul a fost în Iran, Brazilia, Panama, unde a realizat programe educative pentru copiii de acolo. La cei 27 de ani, tânărul s-a implicat în numeroase activităţi şi proiecte care l-au transformat în ceea ce este azi: un voluntar dedicat, dispus să plece în celălalt colţ al lumii pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.

Tânărul giurgiuvean şi-a pus la bătaie cunoştinţele pentru a ajuta copiii din America Centrală sau din Orientul Mijlociu să fie responsabili social sau cum să îşi deschidă o afacere. Tânărul nu numai că a desfăşurat activităţi în interesul copiilor din Panama, Venezuela sau Iran dar i-a făcut pe aceştia să descopere România, o ţară necunoscută pentru mulţi dintre ei.

„Prin AIESEC, am luat parte la un proiect în Brazilia, unde am lucrat cu tineri din Columbia, Bolivia, Indonezia. Aici lucram cu elevi din clasele VI-VII sau de liceu şi trebuia să le prezentăm work-shop-uri pe diferite teme, cum ar fi responsabilitate socială, anteprenoriat, leadership. De asemenea, promovam şi România, organizând un global village, în cadrul căruia trebuia să prezentăm ce e mai frumos din ţările noastre. Mulţi dintre aceşti copii proveneau din familii defavorizate care nu aveau timp suficient pentru a petrece cu ei. Am mers şi în Iran, unde am lucrat cu copii de grădiniţă, şi în Panama”, povesteşte Vlad.

Foarte mulţi tineri sunt tentaţi în prezent să se implice în comunitate, să facă voluntariat, iar ONG-urile şi diferitele asociaţii de studenţi le pun la dispoziţie programe internaţionale cu ajutorul cărora ei pot pleca într-o aventură în America de Centrală, de Sud sau în orice ţară din Europa.

Vlad Dinişoae a dat o mână de ajutor copiilor din diferite ţări ale lumii şi i-a ajutat să fie mai deschişi spre cunoașterea și acceptarea diferențelor etnico-culturale.El spune că, după experienţele pe care le-a avut ca voluntar, a ajuns să se cunoască mai bine şi a descoperit ce l-ar face fericit şi pe plan profesional. Încă călătoreşte, acum în calitate de ghid turistic pentru o firma din Australia, însă nu va renunţa nici la voluntariat, la dorinţa de a se implica în comunităţi ce au culturi diferite, unde are încă multe de descoperit.

 

Articolul precedentPoliția de Frontieră Giurgiu a primit mașini noi
Articolul următorScandal cu săbii într-un bar. Autorii au fost arestați