64 de candidați din totalul celor 269 din promoția 2019 și promoțiile anterioare au absentat, astăzi, în județul Giurgiu, de la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul Examenului de bacalaureat național, sesiunea august-septembrie 2019.

Unul dintre candidații prezenți, este vorba despre un absolvent al Liceului Tehnologic din Bolintin Vale, a fost eliminat din examen .

Poimâine va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă va fi susținută pe 26 august, fiind vorba despre cea la alegere a profilului și specializării.

Sesiunea bacalaureat 2019 toamnă:

* 21 august – Limba şi literatura română/E)a

* 22 august – Limba şi literatura maternă/E)b

* 23 august – proba obligatorie a profilului/E)c

* 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie.

Rezultatele inițiale vor fi făcute publice pe 3 septembrie (până la ora 12:00), în aceeaşi zi putând fi depuse contestațiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

 

Articolul precedentGiurgiuvean ars de viu într-un incendiu de vegetație uscată
Articolul următorTineri reținuți după ce au fost prinși că vindeau droguri direct de acasă