Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a solicitat Guvernului să găsească o soluţii, astfel încât pacienţii să nu rămână fără medicamentele al căror preţ expiră astăzi.

COPAC cere autorităților să ia măsura de prelungire a preţurilor din Catalogul naţional de preţuri pentru medicamentele care riscă să dispară de la 1 noiembrie.

Foarte mulţi pacienţi cu afecţiuni grave cronice vor rămâne fără tratament, întrucât 71 de medicamente vor dispărea.,,Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România solicită Guvernului să găsească în al 12-lea ceas o soluție pentru pacienții cronici care vor rămâne fără tratament.

COPAC atrage atenția că de la 1 noiembrie foarte mulți pacienți cu afecțiuni grave cronice vor rămâne fără tratament întrucât un număr de 71 de medicamente vor dispărea din Catalogul național de prețuri (CANAMED) și, implicit, din farmacii.

Chiar dacă în prezent suntem între două guverne, le spunem tuturor politicienilor că sănătatea nu are culoare politică și pacienții nu au timpul necesar să aștepte investirea unui nou ministru al Sănătății. Decizia trebuie luată astăzi înainte de dispariția efectivă a medicamentelor din farmacii” , transmite Coalitia intr-un apel.

Articolul precedentPreşedintele Klaus Iohannis a inaugurat staţia de comprimare gaze naturale Podişor, din judeţul Giurgiu
Articolul următorCod roșu la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. De ce sunt valori mari de trafic