Potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (O.N.U.), 13 octombrie a fost desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor acestor fenomene, inclusiv prevenirea, atenuarea efectelor şi pregătirea împotriva dezastrelor.

Cu această ocazie mai multe unităţi de pompieri din judeţul Giurgiu își deschid, vineri, 11 octombrie, între 9.00-14.00, porțile pentru copii și nu numai! Cei mici au pot vizita subunitățile din județ (Giurgiu, Colibași, Greaca, Călugăreni, Bolintin Deal, Mihăilești, Roata de Jos).

Militarii le vor explica tainele profesiei de pompieri cât mai pe înţelesul lor.

Având în vedere că majoritatea dezastrelor nu pot fi evitate, pentru a reduce semnificativ în primul rând pierderile de vieţi omeneşti şi pentru a limita pierderile de bunuri, este bine ca populaţia să fie informată.

Prin atribuţiile pe care le au, Inspectoratul General şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă sunt în prima linie, atât prin activitatea de prevenire a producerii unor situaţii de urgenţă, respectiv de limitare a efectelor acestora, cât şi prin activitatea de intervenţie în cazul manifestării lor.

Articolul precedentTurneu de baschet pentru juniorii sub 16 ani, la Giurgiu
Articolul următorBogdan Andone, în cantonament cu Astra. Dan Alexa a acceptat suspendarea contractului