Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 1.500 articole textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

Astăzi, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, în urma cărora au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport, printre care şi două autocare care veneau din Turcia.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele de bagaje ale celor două autocare, cantitatea totală de 1.485 articole textile și încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, care erau susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci în vârste de 38, respectiv 42 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din Turcia pentru comercializare, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nici nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă s-ar fi ridicat la aproximativ 326.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

Articolul precedentBărbat din Singureni, reținut pentru comiterea mai multor infracțiuni
Articolul următorAccident rutier din cauza unui incendiu de vegetație uscată, pe drumul către Vama Giurgiu