Polițiștii giurgiuveni au continuat și în acest week-end acțiunile demarate la începutul săptămânii, la nivel național, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenire a accidentelor rutiere.

Astfel, vineri 6 septembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat, pe principalele căi de comunicație din județ, acțiuni pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în cadrul cărora au folosit la capacitate maximă echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei.

În cadrul activităților desfășurate de polițiștii au fost aplicate 155 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale privind regimul rutier, dintre acestea, 77 fiind aplicate conducătorilor auto care au depășit viteza legală, 2 conducătorilor care au condus sub influența alcoolului iar 76 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 25 de permise de conducere, 15 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 km/h, 2 pentru consum de băuturi alcoolice iar 8 pentru alte abateri.

Acțiunile continuă pe toate categoriile de drumuri, pe linia depistării și sancționării faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, fără a neglija însă modul de respectare a celorlalte reguli de circulație de către participanții la trafic.

Polițiștii giurgiuveni reamintesc conducătorilor auto că, începând cu data de 11.10.2019, vor intra în vigoare modificările legislative aduse OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, care vor sancționa “ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii  pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare”.

 

Articolul precedentDepistat la volan fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice
Articolul următorCercetat după ce a tăiat anvelopele unui autoturism