Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control efectuat unui ansamblu rutier care venea din Bulgaria, peste 19 tone deșeuri din hârtie.

Încărcătura era destinată unei societăți comerciale din Vrancea. Pentru încărcătura transportată, șoferul român a prezentat documentație de notificare incompletă pentru circulația transfrontalieră.

Pe  14 mai, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean român în vârstă de 38 de ani. Șoferul  transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din hârtie, de la o societate comercială din Bulgaria pentru o altă societate comercială din  județul Vrancea.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de 19.840 de kilograme deșeuri din hârtie.

Pentru întreaga încărcătură transportată, șoferul român a prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu era completă.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză.

Sursa: Realitatea de Giurgiu