Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vedea au descoperit, ieri, într-un autoturism condus de un cetăţean român, articole pirotehnice în valoare de 4.000 de lei, fără documente de proveniență.

Ieri, în jurul orei 16:00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vedea au desfăşurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii traficului cu materiale pirotehnice, în cadrul căreia, pe raza comunei Pietrișu, pe comunicaţia DN 5C, a fost oprit pentru control un autoturism marca BMW, condus de cetăţeanul român A.I., în vârstă de 24 de ani. Acesta era însoţit de un alt cetăţean român, B.D., în vârstă de 21 de ani.

La controlul efectuat asupra autoturismului, în portbagaj a fost descoperită cantitatea de 24 seturi cu articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că bunurile aparțin ambilor bărbaţi. Aceștia  au declarat că au cumpărat articolele pirotehnice din localitatea Pietroșani, de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea şi urmau să le utilizeze de sărbători, neavând cunoștință de obligativitatea deţinerii unor autorizații în acest sens.

Astfel, bunurile  au fost ridicate de lucrători din cadrul S.A.E.S.P.- I.P.J. Giurgiu, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Articolul precedentUrmărit internațional, depistat de polițiștii giurgiuveni
Articolul următorPeste 4.300 de pachete cu țigări de contrabandă, găsite în autoturismul unei bulgăroaice