Aproape 3.000 de de obiective de investiţii, realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa I, au fost recepţionate până la data de 15 septembrie.

Mai exact, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice spune că au fost finalizate 2.938 de proiecte, dintre care 1.500 sunt proiecte de reabilitare şi modernizare de drumuri, 568 sunt sisteme de alimentare cu apă, 251 reprezintă sisteme de canalizare, 16 proiecte integrate de alimentare cu apă şi canalizare, 128 de poduri şi podeţe, 387 de creşe, grădiniţe şi unităţi de învăţământ (școli primare, școli gimnaziale și licee), precum şi 14 unităţi sanitare. Celelalte proiecte vizează obiective culturale, instituții publice, sisteme de iluminat public stradal, infrastructură turistică. Prin PNDL I sunt incluse pentru finanţare 5.505 obiective de investiţii, în valoare totală de peste 18 miliarde de lei. Totodată, prin etapa a II-a din PNDL au fost semnate, până pe 15 septembrie, 6.650 de contracte, din cele 6.718 proiecte incluse la finanţare.

 

Ce este PNDL

PNDL este un program multianual de finanțare coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ce are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație în vederea asigurării unui climat investițional atractiv pentru localitățile României. Pot beneficia de finanțare, în cadrul PNDL, unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, respectiv comunele, municipiile și orașele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, județele, precum și unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condițiile legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Articolul precedentAccident de circulație la trecerea de pietoni de la Maiorescu
Articolul următorLa un pas de tragedie. Trei persoane rănite într-un accident pe DN 5