Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit 3.280 de sticle cu alcool în compartimentul marfă al unui microbuz, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 19.05.2019, în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Peugeot, un cetăţean bulgar, în vârstă de 39 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, produse alimentare din Bulgaria pentru Belgia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al microbuzului, 3.280 sticle cu alcool, totalizând cantitatea de 1.036 litri, având aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, şoferul a declarat că a cumpărat alcoolul din Bulgaria și urma să îl comercializeze în Belgia. De asemenea, acesta a mai adăugat că nu avea cunoștință despre faptul că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Toată cantitatea de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 32.250 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile peste limita de 200 litri băuturi spirtoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 452, alin.1, lit. h din Legea 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentBuletinele de vot pentru alegerile europarlamentare și referendum au ajuns duminică la Giurgiu
Articolul următorAvertizare cod portocaliu. Ploi cu vijelii, grindină și descărcări electrice