4000 de fiole cu privire la care există suspiciuni că ar conține substanțe anabolizante au fost indisponibilizate în urma unei acțiuni comune a polițiștilor de investigare a criminalității economice și polițiștilor de frontieră din Giurgiu.

Vineri, 8 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice de la I.P.J. Giurgiu, împreună cu polițiști din cadrul I.T.P.F. Giurgiu, au desfășurat o acțiune comună în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu, ocazie cu care au descoperit într-un autocamion cu semiremorcă, condus de un cetățean bulgar de 24 ani, mai multe bunuri, fără documente de proveniență, cu privire la care exista suspiciunea că sunt hormoni de creștere.

Astfel, în urma controlului efectuat în interiorul semiremorcii au fost descoperite un număr de 40 de cutii a câte 100 fiole fiecare, fără etichete și fără a fi inscripționate, ce conțin o substanță de culoare albă ce prezintă caracteristicile unor substanțe anabolizante ( hormoni de creștere) pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență.

Cantitatea de fiole, în valoare de aproximativ 1.000.000 lei, destinată unei persoane fizice cu domiciliul în România, a fost ridicată de polițiști în vederea expertizării și dispunerii măsurilor legale.

În cauză urmează a se întocmi proces-verbal de sancționare contravențională pentru transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni cu produse care intră sub incidența Legii nr. 104/09.05.2008 privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc.

Articolul precedentAstăzi se dispută semifinalele și finalele “Cupei de Iarnă” la fotbal în sală
Articolul următor300 de litri de băuturi alcoolice și cafea, fără documente de proveniență, confiscate de oamenii legii