Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au acționat în acest weekend în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru respectarea legislației rutiere de către participanții la trafic.

Astfel, în cele trei zile polițiștii au aplicat 478 de sancțiuni contravenționale în valoare de 230.455 de lei, 446 dintre acestea fiind nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 32 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Exemple de infracțiuni constatate la regimul rutier:

În noaptea de 18/19 ianuarie, polițiștii Secției nr. 4 Ghimpați au depistat pe DN 5B, pe raza localității Schitu, județul Giurgiu, un bărbat de 33 de ani, din comuna Ghimpați, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 19 ianuarie, polițiștii au depistat un tânăr de 17 ani, din comuna Găiseni, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, fără să posede permis de conducere.

La data de 19 ianuarie, un alt tânăr de 29 de ani, din comuna Poiana, județul Dâmbovița, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Florești-Stoenești, având o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 19 ianuarie, a fost depistat un bărbat de 50 de ani, din comuna Frătești, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul București, din municipiul Giurgiu, având dreptul de a conduce suspendat.

În ziua de 19 ianuarie, polițiștii au depistat în municipiul Giurgiu, județul Giurgiu, un bărbat de 32 de ani, din comuna Izvoarele, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Giurgiu unde i-a fost efectuat testul toxicologic, rezultatul fiind pozitiv.

Astfel, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier.