La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere și un reprezentant al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.
Pompierii au constatat faptul că terenul era mlăștinos, iar drumul impracticabil pentru autospeciale, folosind pentru stingerea incendiului lopeți și vermorele cu apă. Cauza probabilă de producere a evenimentului a fost focul deschis în spații deschise.
Pompierii de la ISU Giurgiu atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis în locuri cu vegetație uscată, pentru arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.
În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
Sursa: Realitatea de Giurgiu