De la an la an, judeţul Giurgiu se confruntă cu crize tot mai acute de sânge, stocul Centrului de Transfuzii golindu-se deseori, pungile cu sânge fiind insuficiente pentru cererile care vin de la Spitalul Judeţean de Urgenţă sau de la celelalte spitale din judeţ sau din ţară, unde sunt internaţi giurgiuveni.

Jandarmii de la Giurgiu au venit astăzi să doneze sânge în cadrul unei campanii organizate în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine. Prin aceste gesturi, jandarmii şi-au propus să conştientizeze opinia publică în legătură cu nevoia acută de sânge existentă în spitale, şi de importanţa gestului umanitar pe care îl poţi face în sprijinul semenilor.

Jandarmii răspund prezent întotdeauna solicitării centrului, pentru că înţeleg că sângele lor înseamnă viaţă, că în felul acesta pot ajuta semenii lor. De altfel, unii dintre aceștia sunt donatori cu state vechi, unii având și zeci de donări.

Însuși inspectorul șef, col. Daniel Rușanu, dar și purtătorul de cuvânt, cpt. Nicoleta Beianu, nu s-au sfiit să ridice mâneca uniformei şi să doneze sânge la fel ca și ceilalți colegi.

În perioada următoare, se vor prezenta la Centrul de Transfuzii Giurgiu  şi alţi colegi de-ai jandarmilor giurgiuveni.

.

Articolul precedentA fost confirmat primul caz de West Nile în Giurgiu
Articolul următorDirecția de Sănătate Publică Giurgiu are un nou sediu. Unde s-a mutat