Pentru că în ultimul timp polițiștii se confruntă cu numeroase situații în care diferite persoane conduc un moped fără a deține permis sau fără ca acesta să fie înregistrat, reprezentanții IPJ  reamintesc giurgiuvenilor condițiile legale pe care aceștia trebuie să le îndeplinească. 

De exemplu, ieri, în jurul orei 9.00, polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic, pe Drumul Național 5, în localitatea Adunații Copăceni, un bărbat de 41 ani, din localitatea Adunații Copăceni, în timp ce conducea un moped neînmatriculat.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că bărbatul nu deținea nici permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Polițiștii reamintesc participanţilor la trafic faptul că pentru a conduce un moped pe drumurile publice este obligatorie deţinerea unui permis de conducere categoria AM (pentru persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani) sau orice altă categorie (pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani).

Examenul pentru obţinerea permisului de conducere, categoria AM, constă în susţinerea unei probe teoretice de verificare a cunoştinţelor şi a unei probe practice, de verificare a aptitudinilor în poligoane special amenajate.

 

Articolul precedentUn deputat PSD îşi cere scuze, în scandalul înregistrărilor cu Niculae Bădălău
Articolul următorDescoperire macabră. Un bărbat a fost găsit mort în fața casei