Poliţia Română a demarat o amplă campanie de educaţie rutieră la nivel naţional, „Verde la educaţie pentru circulaţie”. Campania este destinată în primul rând copiilor, dar la eveniment sunt aşteptaţi şi cei de alte vârste.

Lecţia de circulaţie rutieră are loc simultan, sâmbătă, în parcările magazinelor Lidl din întreaga ţară, partener al Poliţiei Române în această campanie. Evenimentul se derulează pentru al șaselea an consecutiv şi îşi propune să contribuie la educaţia rutieră a copiilor.

Scopul acestei campanii este unul pe termen lung – reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi copiii.

Pe parcursul ediţiilor anterioare, la nivel naţional, peste 50.000 de copii au luat parte la lecţiile interactive susţinute de poliţişti şi şi-au însuşit informaţii esenţiale despre cum pot deveni pietoni responsabili.

Poliţiştii vor fi prezenţi în parcările tuturor magazinelor Lidl din ţară, pentru a le explica participanţilor semnele şi regulile de circulaţie şi a le oferi sfaturi pentru siguranţa pietonală.

Prima parte a lecţiei de educaţie rutieră este teoretică, în care cei mici vor afla toate informaţiile despre semnele de circulaţie, ce înseamnă fiecare, dar şi cât de important este să fie atenţi la trafic.

La Giurgiu, evenimentul se va desfășura sâmbătă, 22 septembrie, în parcările magazinelor  Lidl din municipiu, începând cu ora 11.00.

Articolul precedentPercheziţii în Giurgiu, la membri ai clanului Butoane. 11 persoane, audiate la DIICOT
Articolul următorSalarii întârziate pentru cei 1.200 de angajați ai DGASPC Giurgiu