Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-un automărfar, 141.900 comprimate ce conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 31.01.2019, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui automărfar înmatriculat în Bulgaria, un  cetățean bulgar, în vârstă de  61 de ani. Acesta efectua un transport de coletărie din Bulgaria, pentru o firmă de curierat din România.

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, au fost descoperite mai multe cutii ce conțineau 124.600 comprimate inscripționate Clenabol și 17.300 comprimate inscripționate Oxaden, ce aveau ca substanțe active Clenbuterol si Oxandrolon, acestea aflându-se pe lista substanțelor dopante cu grad mare de risc, prevăzută în Legea 104/2008.

La cercetări, cetățeanul bulgar a declarat că este angajatul unei firme de curierat din Bulgaria, transportă colete pentru firme de curierat și nu are cunoștință despre conținutul acestora.

În cauză, conform prevederilor legale, a fost dispusă măsura reţinerii produselor farmaceutice, în valoare de 176.500 lei, iar cetățeanul bulgar a fost sancționat contravențional.

Articolul precedentFermierii giurgiuveni care cresc suine pentru purcei, susţinuţi
Articolul următorBărbat cercetat după ce a sustras și vândut îngrășământ agricol