Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au efectuat, ieri, o percheziție domiciliară, la locuința unei femei, în urma căreia au confiscat 300 de bunuri contrafăcute.

La data de 5 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au organizat și desfășurat o acțiune în punctul de trecere al frontierei Russe – Giurgiu, pe linia protejării drepturilor de proprietate intelectuală.

Cu această ocazie a fost controlată o autoutilitară aparținând unei societăți de curierat din orașul Ruse, Bulgaria, cu punct de descărcare în județul Ilfov, condusă de către un cetățean bulgar care transporta colete care conțineau bunuri ce poartă însemnele unor mărci înregistrate, contrafăcute.

Astfel, au fost identificate 7 colete ce aveau ca destinatar o femeie, din municipiul Brașov, în interiorul cărora se aflau 362 flacoane cu parfum ce poartă însemnele unor mărci înregistrate, contrafăcute, bunuri ce au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, în valoare de 36.200 lei.

În dimineața zilei de 15 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza municipiului Brașov, la locuința femeii de 33 de ani, suspectată de deținerea si comercializarea unor mărfuri contrafăcute.

Cu această ocazie au fost identificate 300 de produse ce poartă însemnele unor mărci protejate pe teritoriul României și sunt susceptibile a fi contrafăcute, bunuri ce au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, în valoare de aproximativ 30.000 lei.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

 

 

Articolul precedentAutorităţile vor să vadă câte pesticide au legumele şi fructele din import. Testările sunt efectuate și la Giurgiu
Articolul următorȘoferi depistați conducând autoturismele sub influența alcoolului și fără permise de conducere