O amplă acţiune de control va avea loc în perioada aprilie-mai în depozitele care aduc legume şi fructe din import. Totodată, vor fi efectuate testări pentru determinarea pesticidelor din legumele şi fructele aduse din import.

Specialiştii DSVSA Giurgiu vor verifica agenţii economici care derulează operaţiuni de import din ţări terţe sau din comerţ intracomunitar de legume şi fructe. Totodată, se va verifica conţinutul de reziduuri de pesticide din legumele şi fructele ce sunt comercializate la nivelul judeţului.

În acest sens, vor fi verificate unităţi de depozitare, iar în caz de suspiciuni vor fi prelevate probe în vederea determinării conţinutului de reziduuri.

Potrivit directorului DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu, până acum au fost identificate patru neconformități la o unitate care nu notificase instituția, nu exista în catagrafie, nu deținea documente care să demonstreze siguranța alimentelor iar mijlocul de transport era neînregistrat.

320 de kg de mărar verde, 256 de kg de pătrunjel verde, 295 de ceapă verde au fost confiscate și distruse de către DSVSA Giurgiu.

Totodată, au fost recoltate probe de la mere roșii, ceapă galbenă, ardei roșu și roșii, în vederea determinării conținutului de pesticide.

Articolul precedentCinci kilograme de tutun vrac, găsit în portbagajul unei mașini
Articolul următorPercheziție a polițiștilor din Giurgiu, în Brașov. Ce au căutat oamenii legii