Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu reprezentanți ai I.T.P.F Giurgiu și I.J.J. Giurgiu vor desfășura, mâine, activități de prevenire a criminalității transfrontaliere în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Mâine, 6 aprilie a.c., începând cu ora 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, vor fi desfășurate activități de prevenire a traficului de persoane, a furturilor din locuințe, buzunare, genți și auto.

Cu această ocazie, polițiștii vor informa cetățenii aflați în tranzit prin P.T.F. Giurgiu, cu privire la modul de protejare a bunurilor pe care le păstrează în buzunare, genți și bagaje pe timpul călătoriei, dar și cu privire la modul în care trebuie să își asigure locuința, pe timpul cât aceștia sunt plecați.

De asemenea, cetățenii vor primi recomandări cu privire la adoptarea unui comportament adaptat la legislația țărilor de tranzit și de destinație, precum și la metodele de evitare a faptelor antisociale.

Totodată, polițiștii vor adresa recomandări preventive tuturor categoriilor de participanți la trafic ( turiști, conducători auto, reprezentați ai firmelor de transport, turism, etc), atât femeilor cât și bărbaților, adulți sau minori, cu privire la riscurile traficului de persoane.

Informațiile vor viza prevenirea racolării tinerilor prin oferirea unor locuri de muncă atractive, fără încheierea documentelor de angajare legale, riscurile la care sunt supuși conducătorii auto și alți cetățeni români implicați în rețele de trafic de persoane sau alte bunuri interzise, dar și amenințările la care turiștii sunt expuși pe timpul vacanțelor în zone considerate de risc.

Articolul precedentContractul pentru construirea centurii Mihăileștiului, reziliat
Articolul următorSute de amenzi aplicate de polițiștii din Giurgiu în cadrul unei acțiuni TISPOL