Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție  – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

Acesta este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, trei infracțiuni de trafic de influență și o infracțiune de fals intelectual.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că în perioada octombrie 2017-iunie 2018, inculpatul a pretins și primit sume de bani sau foloase care nu i se cuveneau, de la mai multe persoane, în legătură cu instrumentarea în mod favorabil a unor dosare penale, constatări ale unor fapte penale/contravenționale  și intervenții pe care le-a exercitat pe lângă funcționari ai unor instituții de stat, pentru eliberarea în regim de urgență a unor documente sau pentru neaplicarea unor sancțiuni contravenționale unor terțe persoane.

De asemenea, la data de 8.05.2018, fiind desemnat să soluționeze o sesizare privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, polițistul a pretins foloase care nu i se cuveneau și ulterior a primit o sumă de bani de la autorul infracțiunii, pentru a nu constitui un dosar penal.

Totodată, agentul de poliție a întocmit un proces-verbal  de constatare şi sancţionare a unei presupuse contravenţii săvârşite de către persoana care a sesizat infracțiunea de furt, în care a atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv că aceasta a alertat în mod nejustificat organele de poliţie prin S.N.U.A.U. 112.

Prin același rechizitoriu a mai fost trimisă în judecată o persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor  de cumpărare de influență și uz de fals, constând în aceea că în cursul anului 2018 i-a oferit agentului de poliție suma de 400 de lei, pentru ca acesta să își exercite influența asupra unor persoane/cadre medicale, în scopul de a i se elibera fișa medicală, necesară permisului de conducere expirat, fără ca inculpata să se prezinte la examinările medicale, aceasta utilizând ulterior fișa medicală falsificată în cadrul dosarului depus pentru preschimbarea permisului la instituția abilitată.

 

Articolul precedentAlertă! O nouă suspiciune de pestă porcină africană în Mihai Bravu!
Articolul următor15.000 de persoane din centrele de asistență socială, apă caldă menajeră cu ajutorul Crucii Roșii