O nouă suspiciune de îmbolnăvire de pestă porcină africană într-o gospodărie din Mihai Bravu a apărut ieri, când medicul veterinar din localitate a descoperit acest lucru și a dus probe pentru analiză la sediul DSVSA Giurgiu.

Probele au fost trimise la laboratorul de referință din București iar suspiciunea este chiar într-o gospodărie situată în vecinătatea focrarului existent.

Reamintim că vineri, în Mihai Bravu, a fost confirmat un focar de pestă porcină africană într-o gospodărie. În localitate au fost instituite de filtre rutiere de control și filtre de dezinfecție pe DJ603 la intrare în comuna Mihai Bravu și la intersecția dintre DJ 603 cu DJ 413.

Astăzi, se va face o nouă dezinfecție în gospodăria afectată. Totodată, au fost repoziționate filtrele rutiere și de dezinfecție deja existente  pe DJ 411 la intrarea și ieșirea din localitatea Brăniștari și s-au amplasat alte filtre de control în posturi fixe pe raza comunei Călugăreni, astfel:  două – pe DN5; unul pe DJ 603 și unul pe DJ 411.

Articolul precedentSchimbări pentru mii de pensionari giurgiuveni de la 1 octombrie
Articolul următorAgent de poliție giurgiuvean, trimis în judecată pentru corupție