Situația stocurilor de sânge la nivelul Centrului de Transfuzii Sanguine Giurgiu este îngrijorătoare. Numărul donatorilor voluntari a scăzut lună de lună.

Din păcate, după cum au tot subliniat reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Giurgiu, numărul donatorilor de sânge de la Giurgiu a scăzut drastic și, numai în ultima lună, s-a redus cu până la 50%. Așa se face că în prezent medicii se confruntă cu o criză de donatori de sânge, iar necesarul de sânge pentru spitalele din județ nu mai poate fi asigurat.

Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Giurgiu fac un apel urgent către giurgiuveni:

„Situația stocurilor de sânge este îngrijorătoare. Numărul donatorilor voluntari a scăzut lună de lună. Pericolul este iminent, atât pentru cei internați în spital, dar și pentru fiecare dintre noi. Nu credem că este imposibil să avem cel puțin 10 donatori zilnic, că în orașul nostru nu sunt oameni tineri și sănătoși care să poată face acest gest”, se arată într-o postare pe facebook a celor de la Centrul de Trasnfuzie Sanguină Giurgiu.

Pentru a putea asigura pacienților tratamentul transfuzional, persoanele care au mai donat pot să revină, iar cei care nu au mai donat, pot să devină donatori de sânge cât mai curând. Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge, spun reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Giurgiu.

Articolul precedentAcțiune de ecologizare la piciorul Podului, de Ziua Mondială a Apelor
Articolul următorCâte vouchere au fost validate în județul Giurgiu în programul „Rabla pentru electrocasnice”