Dunărea a depăşit astăzi cu 2 cm cota de atenţie la staţia hidrometrică Giurgiu, ajungând la 642 de centimetri,  iar angajaţi ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Giurgiu monitorizează nivelul fluviului şi supraveghează digurile din localitățile riverane.

Potrivit directorului Sistemului de Gospodarire a Apelor Giurgiu, Mircea Andrei, localitățile riverane din județul Giurgiu sunt apărate împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire.

Pe baza informaţiilor actuale, nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării.

Însă, se monitorizează cu atenție sistemțul de îndiguire pentru a nu apărea fisuri sau infiltrații de către comisii mixte formate din reprezentanți ai Apelor Române, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Prefecturii și Poliției de frontieră.

Reprezentanții Apelor Române sunt că probleme ar putea sa apară la un debit de peste 13.500 mc pe secundă, însă debitul Dunării este de 12 400 mc pe secundă.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 5 iunie, ora 6,00 – 15 iunie, ora 16,00, pe sectorul aval de Porţile de Fier se vor înregistra creşteri de niveluri şi debite cu depăşirea cotelor de apărare.

Articolul precedentCâte vouchere au fost validate în județul Giurgiu în programul „Rabla pentru electrocasnice”
Articolul următorVizita unor demnitari și ofițeri din cadrul strutucturilor de ordine publică, la Giurgiu