O nouă suspiciune de pestă porcină africană a apărut într-o gospodărie din Brăniștari, situată chiar în zona de protecție a focarului descoperit în urmă cu câteva săptămâni. 

Potrivit directoruui DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu, rezultatele analizelor de laborator vor releva poate chiar astăzi dacă se confirmă prezenta virusului pestei porcine din nou în această localitate.

Cei 10 porci din gospodăria unde există suspiciciunea prezenței virusului pestei porcine africane vor fi uciși preventiv în cazul în care aceasta se va confirma.

Deocamdată, rămâne de văzut dacă autoritățile vor decide în Comitetul local de Combatere a Bolilor să ucidă preventiv porcii din toată zona de protecție a focarului descoperit inițial și aici vorbim de 14 localități din județul Giurgiu.

Între timp, Poliţia Giurgiu a început o anchetă pentru a stabili cum s-a extins virusul în această localitate. Cel mai probabil, spun surse autorizate, virusul a fost introdus în zonă de porcii mistreți de pe fondurile de vânătoare din imediata apropiere, un caz descoperindu-se recent și la un porc mistreț de pe un fond de vânătoare din Crucea de Piatră, comuna Călugăreni.
De altfel, a și început vânătoarea a 253 de mistreți de pe fondurile de vânătoare din apropierea focarului din Brăniștari.
Articolul precedentRazie de amploare a polițiștilor giurgiuveni
Articolul următorKilograme de droguri și sume de bani, confiscate de polițiști