E alertă sanitară la nivel european după ce nouă oameni au murit infectaţi cu listeria. Ei au mâncat porumb congelat, ambalat la o fabrică din Ungaria.

Autoritatea europeană pentru siguranţă alimentară confirmă că 9 oameni din mai multe țări au murit dupa ce au mâncat porumb congelat, contaminat cu listeria. În total, din 8 iunie au fost raportate 47 de cazuri de îmbolnăvire în cinci state europene: Marea Britanie, Austria Danemarca, Finlanda şi Suedia.

Se crede că sursa contaminării este o fabrică de ambalare a porumbului din Ungaria şi initial s-a crezut că e vorba doar despre porumbul congelat care ar fi infectat, dar s-a dovedit ca in 2016 şi 2017 aceeași bacterie a fost descoperită şi la alte legume congelate de la aceeaşi fabrică.

Însă la sfârşitul lunii trecute, ca măsură de siguranţă autorităţile sanitare din Ungaria au decis să interzică importul de legume congelate ale fabricii in cauză.

Noi cazuri încă apar pentru că perioada de incubație este de 70 de zile.

Specialiştii ne sfătuiesc ca înainte de a consuma legume şi fructe congelate să le fierbem, pentru a evita contaminarea cu astfel de bacterii.

Articolul precedentPolițiștii nu vor mai avea voie să ascundă radarele
Articolul următorSpărgător de locuințe, prins de polițiști