Un proiect potrivit căruia prezenţa maşinilor de poliţie cu radar va trebui presemnalizată prin panouri cu 500 – 2.000 de metri înainte, a fost adoptat, joi, de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

“În cazul utilizării dispozitivelor radar instalate pe autovehicule staţionare sau pe suporţii amenajărilor rutiere ori a utilizării dispozitivelor radar de tip pistol, este obligatorie presemnalizarea prezenţei acestora în zona drumului public prin panouri de atenţionare postate mai înainte pe sensul de mers, cu minimum 500 metri în localitate şi cu minimum 2.000 metri în afara localităţii, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate şi 4.000 de metri în afara localităţilor faţă de radar”, se arată în proiectul adoptat în Camera Deputaţilor.

Panoul care va atenţiona existenţa maşinilor cu radare vor trebui montate de administratorii drumurilor, la cererea poliţistului.

Alte schimbări aduse Codului Rutier arată că maşinile de poliţie trebuie să aibă la vedere inscripţionate pe maşini semnele Poliţiei Rutiere, dar şi că dispozitivele radar de tip pistol nu vor mai putea fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

Guvernul a anunţat că nu susţine proiectul de lege, de altfel un proiect despre care se consideră în mediile avizate că este aproape imposibil de pus în practică în această formă și, totodată, că nu va avea efectul scontat.

Articolul precedentNu mai consumați alcool pe stradă! Jandarmii vă sancționează
Articolul următorAlertă în Europa, din cauza porumbului congelat. Nouă oameni au murit infectaţi