Alte patru focare de pestă porcină africană au fost confirmate, în ultimele zile, de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti  în județul Giurgiu.

Este vorba de două focare în localitatea Mihai Bravu, unul în localitatea Budeni și unul în localitatea Comana. În total, în județul Giurgiu evoluează nouă focare de pestă porcină africană.Ultimul focar a fost confirmat pe data de 6 octombrie într-o exploataţie nonprofesională din  Mihai Bravu.

Totodată Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a emis buletine de analiză cu rezultate pozitive pentru o exploataţie nonprofesională din localitatea Budeni, comuna Comana şi pentru o exploataţie nonprofesională din localitatea Comana, comuna Comana.

Toţi porcii din exploataţiile afectate vor fi ucişi.Cele nouă focare sunt în trei  exploataţii nonprofesionale din localitatea Brăniştari, comuna Călugăreni,trei în  exploataţii nonprofesionale din localitatea Mihai Bravu, unul  într-o exploataţie nonprofesională din localitatea Budeni, comuna Comana,  un focar într-o exploataţie nonprofesională din localitatea Comana.

 Totodată, s-a înregistrat un caz pe Fondul de vânătoare 14 Singureni Luncă din localitatea Crucea de Piatră, la un porc mistreţ.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Giurgiu sau autorităţilor locale.

Articolul precedentAutocar implicat într-un accident rutier, pe DN 5, la Alidora
Articolul următorDate oficiale de la MAI. Fraude înregistrate la referendum