Printre administratorii Electrocentrale Constanţa, reconfirmaţi în funcţii luna trecută, este şi Alexandra Elena Chican, o tânără de 32 de ani cu domiciliul într-o comună din Giurgiu. Tânăra este angajată a Direcţiei de Protecţie Socială Giurgiu, potrivit e-nergia.ro

În data de 30 august, Adunarea Generală a Acţionarilor de la Electrocentrale Constanța a decis revocarea tuturor membrilor Consiliului de Administrație al societății, cărora le-a expirat mandatul, potrivit deciziei AGA publicate în Monitorul Oficial. În aceeaşi AGA s-a decis numirea aceloraşi oameni, în calitate de administratori provizorii ai Consiliului de Adminstraţie al Electrocentrale Constanța, pe patru luni, de la 1 septembrie până la sfârşitul anului.

Electrocentrale Constanţa este o societate deţinută 100% de stat, prin ministerul Energiei, şi a apărut ca urmare a divizării Electrocentrale Bucureşti (Elcen), în 2014. Societatea asigură alimentarea cu energie termică a oraşului Constanţa.

Din lista celor cinci oameni demişi pentru a fi repuşi pe funcţie, se remarcă un nume, cel al Alexandrei Elena Chican spre deosebire de toti ceilalţi, care au domiciliul în judeţul Constanţa sau în Bucureşti, femeia, născută în 1986, are domiciliul în satul Chiracu, comuna Izvoarele, judeţul Giurgiu.

Pe pagina sa de facebook, Alexandra Elena Chican spune că a studiat “marketing management” la Universitatea Româno-Americană şi că lucrează la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu. De pe site-ul instituţiei aflăm că ocupă funcţia de consilier în acea instituţie şi, potrivit declaraţiei de avere completată pe 14 mai 2018, anul trecut a avut un venit, de la DGASPC, de 13.200 de lei. În declaraţie mai apare şi suma încasată din calitatea de membru al CA Electrocentrale (9.673 de lei). Femeia mai are părţi sociale la trei firme, SRL, iar la două dintre ele este acţionar.

Ministerul Energiei este în portofoliul ALDE, iar ministru este Anton Anton. Trebuie menţionat că înaintea sa, ministru a fost Toma Petcu, parlamentar, şi acum preşedinte al ALDE Giurgiu.

Articolul precedentAcțiune pe DN5 Giurgiu-București. Autocar oprit în trafic de polițiști
Articolul următorNiculae Bădălău s-a înțeles cu Liviu Dragnea